به گزارش خبرنگار "سرویس فضای مجازی " خبرگزاری فارس، خبرنامه دانشجویان ایران نوشت؛ پنهان کردن پنجمین شکست پی در پی سید محمد خاتمی که مهمترین ابزار جناح موسوم به اصلاح طلب برای جمع کردن ظرفیت اجتماعی در انتخابات است، یکی از مهمترین استراتژیهای اتاق فکر این طیف سیاسی است.
در این خصوص بررسی پنج انتخابات اخیر در کشور (با احتساب دو دور انتخابات دور نهم ریاست جمهوری) نشان می دهد روند افول محبوبیت کاندیدای اصلاح طلبان نه تنها مخصوص انتخابات اخیر نبوده است بلکه در یک شیب معنادار از سال 8 با دومین دوره انتخابات شورای شهر و روستاها آغاز شد و با هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه یافت.
بر این اساس اولین شکست رسمی سید محمد خاتمی به نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر می گردد، در این انتخابات خاتمی به صراحت از مصطفی معین حمایت کرد اما بر خلاف انتظار وی، تنها 4 میلیون ایرانی به معین رای دادند.
این شکست برای خاتمی در هفته ی بعد از 27 خرداد ادامه یافت، چرا که حتی حمایت های معنادار سید محمد خاتمی از هاشمی رفسنجانی موجب پیروزی هاشمی نشد، به این ترتیب ناظران سیاسی معتقد بودند عملکرد 8 ساله دولت اطلاحات به اندازه کافی از محبویت خاتمی کاسته است.
سال 85 نیز نیروهای اصلاح طلب برای پایان دادن به شکست های خود، در سومین دوره ی انتخابات شواری شهر به صورت رسمی از عکس های خاتمی استفاده کردند و نتیجه باز هم چیزی جز شکست نبود.
هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اما نقطه عطفی بود که حتی بعد ها موجب کناره گیری خاتمی از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری دهم شد.
عنوان "یاران خاتمی" در حالی شهر های مختلف به خصوص تهران را پر کرد اما توفیق حداقلی اصلاح طلب ها در سومین دوره انتخابات شهر و روستا نیز از دست رفت و دست آخر تئوری پردازان اصلاح طلب را به این نتیجه رساند که در دور دوم انتخابات مجلس هشتم به طور کلی از عکس و اسم خاتمی استفاده نکنند.
اما شکست سنگین و تاریخی آقای خاتمی به هفته ی گذشته برمی گردد: فشار همه جانبه گروه های مرجع اصلاح طلب به خاتمی برای حضور در عرصه انتخابات موجب شد، وی از بهمن ماه سال 87 حدودا 40 روز کاندیدای محبوب اصلاحات باشد، اما حضور یکباره میرحسین موسوی در انتخابات و کناره گیری خاتمی اولین بذر های ناراحتی را در جبهه اصلاح طلب کاشت.
پس از کناره گیری خاتمی به بهانه حضور موسوی، خاتمی تبدیل به رهبر جبهه اصلاح طلب شد، مسئله ای که به هیچ عنوان مورد قبول تمام احزاب اصلاح طلب قرار نگرفت.
خاتمی طبق پیش بینی ها با گرفتن عکس یادگاری، تمام و کمال به حمایت از میرحسین موسوی پرداخت ولی نتیجه باز هم نشان داد تاریخ سیاسی ایران به دوران "پایان خاتمی" رسیده است.
استفاده افراطی از چهره خاتمی در پوسترهای مهندس موسوی، حضور چشمگیر وی در فیلم انتخاباتی میرحسین و اظهار نظرات متعدد وی در حمایت از کاندیدای مشارکت و مجاهدین برای سنجش محبوبیت آقای خاتمی کافی بود اما با عدم اقبال جامعه به میرحسین موسوی یکی از دلایل کناره گیری خاتمی از کاندیداتوری در انتخابات مشخص شد!
این موضوع از اظهارنظرات خود شخص سید محمد خاتمی نیز پیداست؛ آنجا که وی صریحا اعلام می کند اگر من رای نیاورم برای اصلاحات خیلی بد است.
کلمات کلیدی :
دیروز، انگار بار دیگر علی(ع) بود که به خطبه ایستاده بود، اما نه در کوفه و در میان مردمی که قدر او را نمی شناختند و به روز حادثه تنهایش می گذاشتند، بلکه در تهران، ام القرای کنونی جهان اسلام و در حلقه توده های بهم فشرده و عظیم ملتی که در اجرای فرمان ولی خدا سر از پا نمی شناسند، از «باید»ها که می گفت، ملت با تکبیرهای بلند و برخاسته از ژرفای دل با او همدلی می کردند؛ به این نشان که ای ولی خدا! «از تو به یک اشاره و از ما به سر دویدن» و نوبت به «نباید»ها که می رسید، خروش مردم، سقف آسمان را می شکافت که «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند». وقتی با مراد غایب - که خود سایه اوست- به نجوا ایستاد، بغض جمعیت ترکید، دعا و اشک به هم آمیخت که «تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد»... نسیمی وزیدن گرفت، گویی به نوازش آقا آمده بود و ابری به بارش آمد و همراه با جماعت گریست... بغض آسمان هم ترکیده بود... کلام آقا، ولی مثل همیشه فصل الخطاب بود و غیر از بخش پایانی آن، همه شیرین و روح نواز...
¤¤¤
30 سال پیش که امام راحل ما(ره) «دین» و «سیاست» به هم آمیخته در اسلام ناب و جدا شده از دوران بنی امیه و بنی عباس را بار دیگر به هم آمیخت و جمهوری اسلامی ایران را بنا نهاد، نظام سلطه جهانی با همه توان به مقابله با «اسلامیت» نظام برخاست و دنباله های داخلی آن، نق زدن آغاز کردند که تاکید بر «اسلامیت» باعث کمرنگ شدن «جمهوریت» شده است! بی آن که حضور گسترده و کم نظیر و همیشگی «جمهور مردم» در تمامی مقاطع 30 ساله را به روی خود آورند!
مقابله با «اسلامیت» که مخصوصاً طی دوران اصلاحات و از سوی برخی مدعیان نفوذ کرده در این جبهه و با هماهنگی محافل بیگانه در تمامی عرصه های سیاسی و فرهنگی ادامه داشت، نهایتاً راه به جایی نبرد و مردم از 7 سال قبل، «سراب آب نمای» مدعیان اصلاحات را وانهادند و به آموزه های اصیل خط امام(ره) روی آوردند. این رویکرد، که با چشیدن طعم شیرین اصولگرایی و گفتمان امام و انقلاب همراه بود، روز به روز گستره بیشتری یافت تا آنجا که در انتخابات بی نظیر و شکوهمند 22 خرداد، حضور 40 میلیونی مردم و شرکت 85 درصدی آنان، اردوگاه نظام سلطه جهانی را با ضربه ای سنگین تر از همیشه روبرو کرد. حضور 85 درصدی مردم در انتخابات کمترین تردیدی باقی نگذاشته بود که نظام جمهوری اسلامی ایران هر دو عنصر «اسلامیت» و «جمهوریت» را در بالاترین درجه ممکن و فراتر از حد انتظار در خود جای داده است، بنابراین جدا کردن «اسلام» از «جمهور» که همه تلاش 30 ساله دشمن را به خود اختصاص داده بود، نه فقط به جایی نرسیده، بلکه نتیجه ای معکوس به بار آورده بود. مروری- هرچند گذرا- بر اخبار و گزارش هایی که خبرنگاران خارجی و دیپلمات های غربی مقیم ایران در اولین ساعات پس از آغاز رأی گیری به مراکز متبوع خود مخابره کرده اند و نیز، تحلیل ها و تفسیرهای اولیه مقامات سیاسی و استراتژیست های آمریکایی و اروپایی به وضوح از شوک شدیدی حکایت می کند که از انتخابات بی نظیر 22خرداد و حضور 85 درصدی مردم در آن دریافت کرده اند.
گفتنی است یکی از نامزدهای ریاست جمهوری که آشکارا شعار «تغییر» می داد کمترین آراء ممکن، یعنی حدود 8/0درصد از 85درصد کل آرای مردم را به دست آورد- کمتر از 400 هزار رأی- یعنی فقط 8/0 درصد از رأی دهندگان خواستار «تغییر» بوده اند. اکنون با توجه به این که در جریان رفراندوم برای انتخاب نظام جمهوری اسلامی ایران، 2/98درصد از مردم خواستار نظام جمهوری اسلامی بوده و فقط 8/1 درصد آنان نظام دیگری را می پسندیدند، به آسانی می توان نتیجه گرفت که مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به سال 58 نه فقط - برخلاف تبلیغات گسترده دشمنان- بیشتر نشده اند بلکه تعداد آنها یک درصد نیز کاهش یافته است، که این نیز گواه غیرقابل تردید دیگری بر گسترش دامنه باورمندی مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران است.
و اما، دشمن سیلی خورده از حماسه 22خرداد و ناامید از تلاش 30 ساله برای جدا کردن اسلامیت از جمهوریت، اکنون با توجه به آنچه گذشت در پی راه کاری برای مقابله با «جمهوریت» می گشت. توضیح آن که آمریکایی ها چندماه قبل از انتخابات پیروزی چشمگیر اصولگرایان را پیش بینی کرده بودند و دقیقاً به همین علت و برای زیر سوال بردن نتیجه انتخابات، پیشاپیش شایعه تقلب در انتخابات را ساخته و در شیپور فریب خویش دمیده بودند، ولی مردم سلامت انتخابات را طی 30 سال گذشته بارها آزموده بودند و حضور پرشور آنان خود گویاترین گواه براین باور بود. بنابراین دمیدن در توهم تقلب در انتخابات با توجه به ساختار نظام و گردش کار دقیق و قانونمند انتخابات، نمی توانست راه به جایی ببرد. مخصوصاً آن که حضور 40 میلیونی و شرکت 85درصدی مردم که برای آنان غیرقابل انتظار بود، راه را بر هرگونه توهم پراکنی بسته بود اما، در این هنگام جماعتی که به گواهی نظرسنجی ها و ده ها شاهد و قرینه دیگر از ابتدا نیز پیروزی آنان دور از انتظار بود در اقدامی سؤال برانگیز که ان شاءالله از روی غفلت بوده است! این فرصت- بخوانید بهانه- مورد نیاز دشمن را در اختیارش نهادند و با القای گسترده این توهم که در انتخابات تقلب شده است! جمعی از هواداران پاک دل و بی غرض را به خیابان ها کشیدند و گروه هایی از اراذل و اوباش اجاره ای را در میان آنها جای داده و به آشوب و غائله آفرینی روی آوردند. همزمان با این اقدام مشکوک مقامات آمریکایی، اروپایی و صهیونیستی با همه توان به حمایت از این جریان و مخصوصا هواداری از آشوبگران برخاستند و در حالی که رأی 40 میلیونی و شرکت 85 درصدی مردم در انتخابات مرز روشن و پررنگی میان «ملت» از یکسو و دشمنان بیرونی کشیده بود. برخی از خواص آلوده به چرب و شیرین دنیا و تشنه قدرت و مقام با جرزدن در بازی سالم و قانونی رقابت-ان شاءالله بی آن که بدانند و بخواهند- به یاری دشمن برخاستند و با همراهی و حمایت نظام سلطه بین الملل، کوشیدند این مرز روشن و پررنگ میان ملت و دشمن را به مرزبندی درون ملت تبدیل کنند و عجیب و تأسف آور آن که برای تأمین منافع حقیر مادی و دنیایی خود که ارزشی بیش از یک «دستمال» نداشت، حاضر شدند « قیصریه»ای را به آتش بکشند.
بهانه های خواص آلوده- و نه مردمی که اکثراً بی خبر از اصل ماجرا بودند- به اندازه ای سخیف و مسخره بود که جرأت در میان گذاشتن آن با مردم را نیز نداشتند. در انتخابات تقلب شده است! خب! در کدام صندوق؟ کدام حوزه؟ مگر نمایندگان شما در تمامی حوزه ها و صندوق ها از آغاز تا پایان شمارش آراء حضور نداشتند؟! مگر در تبلیغات تلویزیونی و پیش چشم دهها میلیون نفر از مردم ادعا نمی کردید «بنده اگر با مشکلی روبرو شوم به قانون مراجعه می کنم، برخلاف فلانی که در فلان جا و بهمان جا قانون را نادیده گرفته است»؟!، پاسخ به همه این پرسش های منطقی، فقط هو و جنجال هماهنگ داخلی و خارجی بود و تکرار این خواسته غیرقانونی و دشمن پسند که انتخابات باید باطل شود!! چرا؟! چون به نفع ما نبوده است!! حق مردم چه می شود؟!... به ما مربوط نیست؟! قانون مداری چه؟! و...
آخرین بهانه بعد از ناکارآمدی بهانه های دم دستی این بود که احمدی نژاد رجل سیاسی نیست و نباید صلاحیت او تائید می شد!!... بخوانید اصلاً چرا کاندیدا شد! مسخره نیست؟! معلوم است که هست. و احتمالاً برخاسته از نوعی عصبانیت و نه، خدای نخواسته لجاجت با ملت.
دیروز رهبرمعظم انقلاب ضمن تاکید بر این واقعیت که تمام 40 میلیون رأی دهنده صاحب نظام هستند و رقابت سلیقه های سیاسی، از یکسو طبیعی و از سوی دیگر بعد از پایان انتخابات، بایستی به رفاقت تبدیل شود، آب پاکی را روی دست های ناپاک آمریکا و اسرائیل ریختند! و با صلابتی مثال زدنی از ایستادگی در برابر خواسته های غیرقانونی خبر داده و جناح های سیاسی را به برادری و دوستی دعوت فرمودند.
سخنان دیروز آقا هم «فصل الخطاب» است و هم «اتمام حجت» و انتظار آن است که همگان رأفت رهبری در اوج صلابت و نصیحت ایشان در قله اقتدار و قدرت را پاس بدارند و هر دو سوی ماجرا قدر «نعمت ولایت» که موهبتی الهی است را بدانند. دشمنان بیرونی و غفلت زدگان داخلی و برخی از آلودگان بدسابقه نیز باید پنبه ابطال انتخابات را که اهانت به مردم، خیانت به اسلام، دشمنی با جمهوریت و نظام و همراهی با دشمنان است از گوش خویش خارج کنند ، آرامش مردم شریف و شیرینی حضور حماسی و 40 میلیونی آنان را برای رسیدن به جیفه حقیر مادی و گروهی خود بر هم نزنند که ادامه ماجرا به نفع آنها نیست. زیرا در عصر کنونی که عصر خمینی(ره) است، دیگر علی(ع) تنها نیست و به جای درد دل با چاه بی زبان و ساکت نخلستان های کوفه با مردان و زنان پاکباخته و پا به رکاب ولایت سخن می گوید و همه جا از او به یک اشاره است و از عاشقان سینه سرخ به سردویدن.
منبع: یادداشت روز کیهان
کلمات کلیدی :
به گزارش فارس، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه امروز 29 خرداد یک هفته پس از برگزاری انتخابات پرشور و حماسهساز ریاست جمهوری دهم با توجه به تحولات اخیر ایران اظهارات بسیار مهمی بیان داشتند که خبرگزاریها، سایتهای خبری، روزنامهها و رسانههای منطقهای و جهان به بازتاب آن پرداختند.
بر همین اساس خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی از سخنان مقام معظم رهبری تاکید کرد که آیتالله خامنهای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را "پیروزی قاطع " خواندند و احتمال تقلب در انتخابات را رد کردند.
بر همین اساس خبرگزاری انگلیسی رویترز با انعکاس سخنان رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: آیت الله خامنهای وجود تقلب در انتخابات ایران را رد کرد.
روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز نیز نوشت: رهبر انقلاب ایران هر گونه تقلب در انتخابات را رد کرد.
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال " در بازتاب سخنان حضرت آیت الله خامنهای نوشت: رهبر عالی ایران نتایج انتخابات ریاست جمهوری را ستود.
این نشریه آمریکایی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره "پیروزی قاطع " و عدم وجود تقلب در انتخابات ایران به بازتاب اظهارات ارزشمند ایشان پرداخت.
شبکه چهار تلویزیون انگلیس نیز در پایگاه اینترنتی خود به بیانات رهبری ایران پرداخت و نوشت: رهبر معظم ایران خواستار حفظ آرامش شد.
این رسانه غربی در ادامه تاکید کرد: رهبر انقلاب ایران در اولین سخنرانی خود پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران خواستار آرامش شد و مداخله قدرتهای خارجی در نتایج انتخابات را محکوم کرد.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز نیز با انتشار تصویر بزرگی از حضرت آیتالله خامنهای به نقل از ایشان نوشت که چالش خیابانی قابل قبول نیست.
نیویورکتایمز همچنین با اشاره به اینکه رهبر انقلاب خواستار آرمش شدند به نقل از آیتالله العظمی خامنهای انتخابات ریاست جمهوری را یک لحظه حماسی خواند که به یک لحظه تاریخی بدل شد.
شبکه خبری اسکای نیوز انگلیس نیز به انعکاس بیانات مقام معظم رهبری پرداخت و به بخشی از سخنان ایشان پرداخت که فرمودند انگلیس خبیثترین دشمن ماست.
این شبکه خبری انگلیسی در ادامه تصریح کرد: رهبر معظم ایران تاکید کردند که هیچگونه تقلبی در انتخابات ریاست جمهوری صورت نگرفته است و به "دشمنان " به مانند دولت انگلیس به عنوان خبیثترین دشمن جمهوری اسلامی حمله کرد.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز در پایگاه اینترنتی خود درباره خطیب نماز جمعه امروز تهران نوشت: رهبر انقلاب ایران خواستار پایان بخشیدن به تظاهرات خیابانی شد.
واشنگتن پست همچنین نوشت: آیتالله خامنهای از محمود احمدی نژاد به عنوان برنده مشروع انتخابات ایران حمایت نمود و هر گونه احتمال تقلب در انتخابات ریاست جمهوری را که مخالفان احمدی نژاد ادعا میکنند، رد کرد.
روزنامه انگلیسی تایمز چاپ لندن نیز در پایگاه اینترنتی خود نوشت: رهبر انقلاب ایران دشمنان را مورد حمله قرار داد و از نتایج انتخابات ایران حمایت کرد.
خبرگزاری چینی شینهوا در گزارشی از ایران نوشت: آیت الله خامنهای رهبر معظم ایران اعلام کرد که نظرات آقای احمدی نژاد نزدیکتر به ایشان است.
روزنامه انگلیسی گاردین خبر اول خود را به سخنان مهم حضرت آیت الله خامنهای اختصاص داد و نوشت: رهبر ایران تاکید کرد که هیچ تقلبی در انتخابات صورت نگرفته و خطاب به تظاهرات کنندگان گفت از این پس شما مسئول هستید.
روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس نیز در گزارشی از بیانات رهبر معظم انقلاب تاکید کرد که ایشان از نتایج انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند.
از سوی دیگر رسانههای صهیونیستی نیز به بازتاب سخنان رهبری پرداختند و در این میان روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: آیت الله خامنهای تاکید کرد که هیچ شانسی برای تقبل در انتخابات وجود نداشته است و دشمنان ایران را به تلاش برای بی اعتبار ساختن این کشور متهم کرد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوتآحارونوت نیز در گزارشی تاکید کرد: رهبر انقلاب ایران خواستار آرامش شد.
این رسانه صهیونیستی نوشت: آیت الله خامنهای انتخابات هفته گذشته ایران را نمایش چشمگیر وظیفه شناسی مردم برای تعیین سرنوشت کشورشان دانست و تاکید کرد که رسانههای نزدیک به صهیونیسم به اشتباه در حال ترسیم اوضاع سیاسی ایران هستند.
جروزالمپست دیگر روزنامه صهیونیستی که علاوه بر عبری به زبان انگلیسی نیز پایگاهی اینترنتی دارد در بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد که آیت آلله خامنهای از نتایج انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده و آن را پیروزی قاطع خواند.
این رسانه صهیونیستی در ادامه به نقل از رهبری ایران نوشت که رادیو رژیم صهیونیستی بذر تردید را میکارد و دولت انگلیس خبیث ترین دشمن ایران است.
کلمات کلیدی :
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع آگاه فرزندان هاشمی رفسنجانی ممنوع الخروج شدهاند.
برپایه این گزارش ، فائزه و مهدی هاشمی رفسنجانی که نقش آنان در تحریک و ساماندهی برخی تجمعات غیرقانونی و اغتشاشات و تخریبهای روزهای اخیر آشکار شده است، ممنوع الخروج شدهاند.
پیش از این تشکلهای دانشجویی و گروهی از دانشجویان دانشگاههای کشور با برگزاری تجمع در برابر دادستانی تهران خواستار برخورد قضایی با فرزندان هاشمی رفسنجانی شده بودند.
کلمات کلیدی :
به گزارش خبرگزاری فارس، متن بیانیه آیتالله خزعلی در برائت از فرزند خود به این شرح است:
خداوند متعال میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا ان من ازواجکم و اولادکم عدوا لکم فاحذروهم» و نیز تذکر میدهد «لا تجد قوما یومنون بالله و الیوم الاخر یوادون من حاد الله و رسوله و لو کانوا آباءهم او ابناءهم.
در این دو آیه ارجمند خداوند سبحان به ما تنبه میدهد اگر اولادتان با خدا و رسول کنار نیامدند از آنها احتراز کنید و آنها را دوست نداشته باشید.
مدت مدیدی است پسرم مهدی خزعلی از راه مستقیم منحرف شده درست در خط مقابل قرار گرفته هر چه نصحیت میکنم و برای هدایتش متوسل به اولیای خدا میشوم اثر نمیکند.
با بعضی از علمای بزرگ صحبت کردم، فرمود دست نگه دار شاید به راه بیاید. دیگر کاسه صبرم لبریز شده، دیگر با او صحبت نمیکنم و حرفهای نامناسب او را بر نمیتابم.
ملت انقلابی عزیز همیشه در صحنه ما بدانند او از ما جدا هست و هر چه از من نقل کند، نپذیرند. با من ارتباطی ندارد ولی الان هم دعا میکنم خداوند به او توفیق دهد که از راه انحرافی که پیش گرفته است برگردد و گرنه خداوند مقتدر، اسلام و انقلاب و امام و رهبر و رئیس جمهور و مسلمین عزیز را از شر او مصون و محفوظ بفرماید.
کلمات کلیدی :