سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یاسر انصاری

1.خطبه حماسی؛ یک هفته پس از جمعه حماسی

بیانات بسیار مهم رهبر انقلاب در اولین نماز جمعه پس از انتخابات باید مورد توجه "طرفین" انتخابات دهم قرار گیرد. اما آنچه از نگاه بسیاری مهم‌ترین نکته این خطبه‏های تاریخی است، تصریح ایشان درباره رابطه 2 رئیس‌جمهور اسبق و کنونی ایران یعنی احمدی‌نژاد و هاشمی رفسنجانی است.

ایشان در عین صحه گذاردن بر سلامت شخصی هاشمی رفسنجانی و سوابق مبارزاتی او، با جدا کردن بحث خانواده و بستگان، بررسی صحت حرف و حدیث ها در این مورد را به مجاری قانونی احاله دادند.

همچنین ایشان با اشاره به دامنه اختلاف‏نظرهای فی‌مابین هاشمی و احمدی‌نژاد در زمینه‏هایی مانند عدالت اجتماعی، سیاست خارجی و مسائل گوناگون تصریح کردند: «نظر رییس‌جمهور نزدیکتر از نظر آقای هاشمی به بنده است.»

2. منتقدان هاشمی چه می‏گویند؟

اما اکنون منتقدان هاشمی چه می‏گویند؟ آیا آنها با شخص هاشمی مشکل داشتند و اکنون باید دم فروبندند یا اینکه انتقادات به سیره حکومتداری و الگوی اداره و توسعه مورد نظر وی و نیز اطرافیان و فرزندان او به قوت خود باقی است؟ باید پرسید اگر منتقدان هاشمی شخص او را به فساد مالی متهم نکرده اند، پس چه مشکلی با او دارند؟

اگرچه احمدی‌نژاد در مناظره با موسوی نیز هاشمی را تنها به صحنه گردانی علیه خودش متهم ساخت و از فرزندان هاشمی پرسش نمود اما او نه در این مناظره و نه در گذشته هیچ‌گاه اتهام فساد مالی را متوجه شخص هاشمی ندانسته، بلکه نوک پیکان انتقاداتش را بر مؤلفه‏های کشورداری در دولت وی مانند حلقه بسته حاکمیت، غرب‌گرایی در برنامه‌ریزی توسعه، افزایش ویژه خواری و فساد در بدنه مدیریتی و مانند آن متمرکز ساخت. از سوی دیگر رهبر معظم انقلاب نیز با دفع دخل مقدر و به قصد رفع شبهه احتمالی از اذهان جوانان، بر سلامت شخص هاشمی تأکید کردند و البته تذکر دادند که «البته کسی این آقایان را به مسائل مالی متهم نکرد، درباره بستگان و کسان هم اگر کسی ادعایی دارد، باید در مجاری قانونی اثبات شود»

مضاف بر اینکه از سوی دیگر انتقادات رهبر انقلاب به تغییر برخی رویه‏ها در دوران پس از جنگ مانند گسترش اشرافیت مدیران، رویکرد غلط به توسعه در تأخر مسئله عدالت اجتماعی نسبت به مسئله پیشرفت و نیز نفوذ رویکردهای سکولاریستی و فساد در بدنه مدیریتی و مانند این، اکنون پیش روی ماست. بی تردید سلامت مالی هاشمی از موفقیت‌ها و مزیت‌های نظام جمهوری اسلامی است اما چیزی نیست که با استناد به آن، بتوان در حوزه‏هایی مانند رویکردهای گفتمانی، عملکردهای مدیریتی، مشی و منش سیاسی و صحنه گردانی علیه دولت نهم، نیز وی را مبرا نمود.

3. بازسازی هاشمی؛ تثبیت احمدی‌نژاد

اگرچه هاشمی رفسنجانی در نامه اش به رهبر انقلاب، بزرگترین توهین‌ها را به احمدی‌نژاد مرتکب شد و رهبری را نیز به پاسخ فراخواند اما او نه تنها هیچ پاسخی دریافت نکرد بلکه پاسخ منتسب به رهبری در شب انتخابات نیز تکذیب شد. این درحالی بود که وی سه شنبه شب پیش از انتخابات به دیدار رهبری رفت و حضوراً مطالبش را طرح کرد.

احتمال آشوب‌ها و اغتشاشات علاوه بر این نامه، در سخنان هنگام رأی گیری همسر وی نیز عنوان شد و دست آخر با اعلام پیروزی رئیس‌جمهور منتخب شاهد بودیم که فرزند وی نیز در قامت سخنانی شبیه به آنچه او نوشته بود، ظاهر شده و سخنانی سخیف نسبت به رهبری طرح کرد که حتی پایگاه‌های خبری نیز از انعکاس آن شرم نمودند اما نسخه صوتی آن روی گوشی‌های همراه منتشر شد.

باید دید پس از دلجویی رهبری از هاشمی، آیا باز هم او و فرزندانش با مدعیان تشکیک و تقلب در انتخابات همراه می شوند؟ رهبر انقلاب از 3 ماه پیش کسانی که را که دائماً در باب سلامت انتخابات اظهار نگرانی می‏کنند، مورد شماتت قرار دادند و از آنها خواستند در پازل دشمن بازی نکنند. اگرچه هاشمی پس از چندی دراین زمینه سکوت کرد اما نامزد مورد حمایت او به این سخنان ادامه داد. با طرح ادعای تقلب در شامگاه رأی گیری، روشن شد که همه این سخنان زمینه سازی برای پس از انتخابات بوده است و اکنون نیز فرزندان هاشمی به این مسئله دامن می زنند.

دلجویی از هاشمی و اتمام حجت با مدعیان تقلب در خطبه نمازجمعه رهبر انقلاب، هاشمی رفسنجانی را از جبهه شکست خورده و تشکیک کننده در انتخابات جدا ساخت و کار این جریان را برای استمرار پروژه‌اشان سخت‌تر کرد.

4. صلح حدیبیه و هزینه دادن برای آرامش پس از نبرد

رهبر انقلاب در خطبه اول با یادآوری یکی از وقایع صدر اسلام یعنی صلح حدیبیه، زمینه را برای بحث خطبه دوم آماده کردند. درشرایط کنونی که با گذشت یک هفته از روز رأی‌گیری، خیابان‌های تهران همچنان شاهد نمایش خیابانی حامیان نامزدهاست و از سوی دیگر در میان سران و بزرگان نیز جبهه گیری ها تشدید شده، درایت بی‌نظیر رهبر انقلاب در اداره کشور، ایشان را به داوری بی‌طرف میان طرفین انتخابات واداشت.

تذکر ایشان به این نکته که مؤمنان صدر اسلام به پیامبر اعتراض کردند که چرا به شروط طرف مقابل تمکین کرده است، می تواند در رمزگشایی سخنان خطبه دوم راهگشا باشد. حضرت ایشان برای حفظ جریانی که از خط حقیقی انقلاب فاصله گرفته، به خواست او تمکین کرده، اما در ادامه تهدید کردند که اگر بخواهد نمایش‎های خیابانی ادامه داشته باشد صریح‌تر از این با مردم سخن خواهند گفت. این هشدار و نیز سایر تذکرات رهبر انقلاب در طی خطبه ها اگر مورد توجه طرفین انتخابات دهم قرار نگیرد، سنت‎های الهی که مقتضی عدم تمکین به امر ولی است، شامل حال این افراد خواهد شد.

سخنان رهبر انقلاب در خطبه حماسی دیروز آبی بود بر آتشی که استکبار جهانی و منافقان داخلی برای لوث کردن حماسه انتخابات دهم ریاست جمهوری تهیه دیده بود. آنها به مصداق سنت «املا و استدراج» این بار دچار «کید متین» رهبر انقلاب شدند و از بلای افشا و رسوا شدن توسط رهبر انقلاب، به سلامت گذشتند اما باید بدانند که با استمرار رویه فعلی‌اشان و عدم تمکین به سخنان ولی، باید منتظر بدعاقبتی در دنیا و آخرت باشند. اکنون باید کار بددلان و ولایت گریزان را به خداوند و سنتهای الهی واگذارد و روزها و ماهها از ابعاد حماسه شگفت دهم سخن گفت.

منبع: رجانیوز



کلمات کلیدی :
نوشته شده در 88/3/31:: 1:37 صبح :::: پیامها

کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
طراحی توسط تک تمپ ،ترجمه به پارسی بلاگ با تی ام پی